sometimes you need to feed your dreams not to let your soul get starving

The Pen of Psychology

The Pen of Psychology

3 jel, ami azt mutatja, tökéletesen összeilletek

2020. december 06. - König Ditta

love.jpgAz amerikai Insider portál egy párkapcsolati tanácsadó véleményét kérdezte arról, honnan tudhatjuk, hogy a párunk az igazi a számunkra. Monique Honaman véleménye szerint fontos, hogy elfogadjuk a másikat a hibáival együtt is, és szeressünk kettesben is időt tölteni, ne csak mások körében. Sokszor pedig egyszerűen csak a megérzéseinkre kell hallgatnunk.

Párkapcsolatot kialakítani egy másik személlyel kicsit olyan, mint a szerencsejáték; sosem tudhatod igazán, hogy működni fog-e. Támaszkodhatsz viszont jelekre vagy korábbi tapasztalatokra, hogy megállapíthasd valakiről; ő-e az igazi - vagy legalábbis lehetne-e az.

Néha már a kapcsolat elején fel tudod mérni, hogy jó lesz-e a párkapcsolat. Az Insider megkérte a randiguru-párkapcsolati szakértőt, áruljon el néhány jelet, amelyek a tökéletes párkapcsolatra utalnak - ki tudja, a válaszai lehet, hogy Neked is segítenek rájönni, párod az igazi-e számodra.

1. Elfogadjátok egymást

Még a legboldogabb ember is észrevesz olyan dolgokat a párjában, amik őrületbe kergetik. Azt gondolhatnánk, hogy a tökéletes pár az az, aki nem talál kivetnivalót a másikban, de ahogy a szakértő is rávilágít: ez korántsem igaz. Hacsak nem csinált a párod valami olyat, amit nem tudsz megbocsátani, akkor el kell fogadnod őt úgy, ahogy van - ha hosszútávra tervezel. Ne gondold azt, hogy csak azért, mert szeret a párod, meg is fog eredendően változni. „Nagyon sokszor hallom, hogy a párok próbálják megváltoztatni egymást hasonló szöveggel: Azt hittem, idővel majd meg tudom változtatni őt."

A valóság az, hogy ha nem tudod elfogadni azt, amit meg akarsz változtatni benne a kapcsolatotok alatt, nem érdemes arra apellálnod, hogy majd megváltoztatod, ha már házasok lesztek. Ha tökéletesen összeilletek, teljesen el kell őt fogadnod, úgy ahogy van. Lehet, hogy nem minden viselkedését vagy tulajdonságát díjazod, de hajlandó vagy elfogadni. Ez nem azt jelenti, hogy szeretned kell, hogy mindig ledobja a törölközőt a földre, vagy a rémes vicceit összejöveteleken, de ha vállat tudsz vonni ezek felett, akkor tökéletesek vagytok egymásnak.

2. Igazán élvezitek egymás társaságát

Sokan képzelik el úgy a párkapcsolati időtöltést, mint egy romantikus, gyertyafényes vacsorát. De ha már régebb óta vagytok együtt, tudod, hogy a kettesben töltött idő nagy részét a bevásárlás, sorozatnézés, vagy a lakás kitakarítása tölti ki. Ha szerencsés vagy, sok időt fogtok együtt eltölteni, de ennek nagy részében az lesz, hogy semmi különlegeset nem csináltok. Ha igazán jó párost alkottok, a szakértő szerint mindegy lesz, hogy mit csináltok együtt, élvezni fogjátok az együtt töltött időt. „Egyértelműnek hangzik, de sok pár nem igazán szereti, ha csak ketten vannak. Lehet, hogy nagyon jó köztük a kémia, de nem képesek élvezni egymás társaságát.”. A randiguru szerint nem elég, hogy barátok társaságában jól érzitek magatokat, fontos, hogy kettesben is jól tudjatok beszélgetni„Találkoztam olyan nagyszerűen párokkal, akik ránézésre összeillettek. Folyamatosan bulizni jártak más párokkal, mindig társasággal utaztak, stb., de nem tudtak egy jót beszélgetni, amikor magukra maradtak, mert nem volt mondanivalójuk egymás számára. Ha nem tudtok egy jót sétálni együtt, otthon kettesben vacsorázni vagy éjszakába nyúlóan beszélgetni, lehet, hogy nem is passzoltok annyira.”

3. Az a bizonyos megérzés

Gyakran csak a megérzéseinkre hagyatkozhatunk. Az, hogy ránézésre valaki remek párod, még nem jelenti azt, hogy vele kell maradnod. Próbáld ne csak a logikus érveket figyelembe venni (Nagyon cuki, Tök jó vele együtt lenni), hanem próbáld igazából, zsigerből megérezni, hogy mit is érzel iránta (Vonzódom hozzá és biztonságban érzem magam vele, El tudom vele képzelni a jövőt). Néha próbálunk csak az eszünkre támaszkodni a választáskor, pedig ugyanannyira kéne a szívünkre hallgatnunk, ha nem jobban. Ha párkapcsolatról van szó, a megérzések és a szív üzenetei helytállóbbak, mint a logika és az eszünk sugallta dolgok. Lehet, hogy az eszünk azt súgja valakiről, hogy jó választás, de ha a szívünkben ezt nem érezzük, akkor becsapjuk magunkat.

A lényeg tehát, hogy ha jól vagy egy kapcsolatban, stabilnak és boldognak érzed magad a pároddal, lehet, hogy másra nincs is szükség ahhoz, hogy tudd: tökéletes számodra. Az emberek és a helyzetek változnak, de most az is elég, ha teljesülni látod ezeket a vonásokat a párodban, és bízol abban, hogy jó döntést hoztál. 

Előfordul azonban, hogy bár összeilletek, és a szerelem is adott, mégis sokszor úgy érzitek, elbeszéltek egymás mellett, nem értitek egymást, ilyenkor segíthet egy szakértő. Két ember mindig két világot jelent, eltérő múlttal és tapasztalatokkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://konigeva.blog.hu/api/trackback/id/tr8916319944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása