sometimes you need to feed your dreams not to let your soul get starving

The Pen of Psychology

The Pen of Psychology

Önszabályozás,Meditáció

2020. november 02. - König Ditta

med.jpg"Soha nem kerülünk olyan helyzetbe, amely meghalad bennünket. Minden helyzet, az Életünk olyan pontján áll elő, amikor képesek vagyunk túllépni rajta, és megtalálni a gyógyító választ." - Dr. Chuck Spezzano, terapeuta és szociológus

Dr. Chuck Spezzano pszichológus doktort, és tanítót szerintem kevesen ismerjük itthon, de a jelenlegi bizonytalan élethelyzetben, szeretettel ajánlom műveit. Az ő pszichológiája a szív olyan útja, amely csodálatosan ötvözi a lelkiséget és a tudományt. 

Dr. Chuck arról ír, hogy pszichológiai tesztek kimutatták, hogy a félelem növekedésével együtt jár a szexuális energia növekedése is, amely része az alkotóerőnknek. Egy mélyebb szinten tehát mindenkit vonz, amitől fél.

A mai járványos időkben, ez különösen fontos dolog lehet, és az otthon töltött időnkben az önismereti munkát talán ezzel érdemes kezdenünk. 

Ha félünk a haláltól, vagy a betegségtől az azt jelenti, hogy bizonyos szinten flörtölünk vele. Ha attól félünk, hogy a szeretteinkkel történik valami, bizonyos szinten vágyunk arra, hogy ez is bekövetkezzen. Az elménk egyik legrejtettebb zuga ez, amit természetesen el akarunk fojtani. 

De ha elfojtjuk, akkor nem vagyunk tudatában annak, mit hozunk létre, mert a félelemnek teremtő ereje van, ugyanúgy mint a szeretetnek és a gyűlöletnek. 

1. Ha merünk erről beszélni, átlátni és rálátni önmagunkra és tudatosítani, hogy ettől félünk, félünk a koronavírustól vagy a veszteségektől, akkor egy lépéssel közelebb kerültünk az Életünk megoldásához: már TUDATÁBAN vagyunk az érzéseinknek. 

2. Ha napvilágra hozzuk, mitől félünk, mit nyomunk el magunkban, akkor bekövetkezik a gyógyulás. Ha felszínre hozzuk a félelmeinket, és látjuk, hogy minek a teljesülését kívántuk bizonyos szinten, akkor megkapjuk ahhoz az erőt, hogy ÁTALAKÍTSUK olyasvalamivé a kívánságainkat, amit tényleg szeretnénk.

Ezzel a választással többé nem lesz megosztott az elménk, és NEM FOGUNK FÉLNI ATTÓL, hogy MI LESZ. Innentől kezdve tudjuk, hogy a félelmeinkkel szembe kell néznünk, napvilágra kell hozni őket, majd szélnek ereszteni az egészet.
 
Na most az a kérdés, hogy hogyan érhetjük el ezt az állapotot? Nyugalom egy bizonytalan helyzetben?

Elsődlegesen belső munkával, tehát ha már foglalkoztunk önmagunkkal, az érzéseinkkel, vagy a szellemi fejlődésünk előtérbe helyeztük eddig, akkor ez nem probléma. 

Ha most kezdünk ebbe bele, akkor viszont kezdjük el, hiszen a saját Életünk minősége a tét. Ha az elménk túl aktív, tehát túl sokat gondolkodunk, nagyon bepörögtünk és félünk, akkor nem lelhetünk nyugalomra, és nem tudhatjuk hogyan tartsuk tiszteletben az igazi szellemi természetünket.

Tehát ilyenkor, az első teendőnk az, hogy a szétszórtságunkat megszűntessük, mert egy töredezett elme nem lehet teljes.

A szétszórtságot az ÉRZÉKSZERVEINK okozzák. Tehát, ha folyamatosan a híreket fürkészzük, vagy a Facebookot, filmeket nézünk, és villódzó képernyőket egész nap, akkor az érzékszerveink túterhelődnek, és ezzel együtt szétszóródik az elménk. Ez a folyamat okozza azt, hogy az érzelmeink felkorbácsolódnak, köztük a félelem, és az aggodalom is.

Ezt tehát le kell állítanunk, ÖNSZABÁLYOZÁSSAL, azaz tudatos önmegtartóztatással. Csak annyi hírt és online médiát olvass amennyi nem szór szét, de minél kevesebbet.

Majdnem mindenkinél már beindult ez a folyamat, azaz újra csak egy eszközt emelek ki: MEDITÁCIÓ!

A legismertebb spirituális tanítók is erre szólítanak fel az élő és FRISS videóikban: 

köztük Eckhart Tolle legutóbbi élő videója angol nyelven,

Deepak Chopra, ide kapcsolódó meditációs videója, angol nyelven

A bejegyzés trackback címe:

https://konigeva.blog.hu/api/trackback/id/tr5316270314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása