sometimes you need to feed your dreams not to let your soul get starving

The Pen of Psychology

The Pen of Psychology

Szex akár 90 évesen...

2020. november 01. - König Ditta

szex_old.jpgEgy érdekes és IGAZ történetet küldök arról, hogy akár 90 éves korunkban is aktív szexuális életet élhetünk.  Úgy hírlett, hogy Jack Lalenne, a mai modern fitnesz Apukája, a feleségével ebben a korban is gyűrték a lepedőt.

A weboldalán, Clint Eastwood és Arnold Schwarzenegger is nyilatkozik róla.

Mit tanulhatunk Jacktől?


A testünk mindig képes arra, hogy egészséges hormonrendszerrel éljen, akár 70, 80, 90 éves korunkban is. Jack amerikai fitneszes, táplálkozási tanácsadó és motivátor volt. 34 éves korában volt a csúcson, ekkor 1953-ban, Amerika szerte láthatták sok millióan a tévéműsorait az egészséges életmódról.

Úgy tűnt mindig formában van, mindig tele van energiával, és 96 éves korában is pörgött a libidója.

- Az a helyzet, hogy a rendszeres nemi életet élő nőn, ennek NYOMA van. A kisugárzása és attitűdje megváltozik, ha a szex az életének részét képezi, és hasonlóan energikus embereket vonz magához.

- Az a helyzet, hogy a magasabb tesztoszteronszint és a rendszeres nemi élet, a férfiak életében pedig szinte minden területre kihat a testben, és ehhez hozzátenném azt is, hogy ennek hatására csökken a szívbetegségek valószínűsége is.

Hogy csinálta Lalanne?

Lalanne a feldolgozott ételeket okolta az egészségügyi problémákért, már akkor 1950 környékén. Szinte egész életében húsokon és zöldségeken élt. Napi 3-szor húst evett tojással, gyümölcsökkel és zöldségekkel. 6 évig vegetáriánus étrendet követett, de később az ajánlásaiban mindig a zöldség, hal kombinációkat emelte ki.
A tévéműsoraiban az alábbi étrendet javasolta:

reggeli: gyümölcs, tojás és vagy/hús, teljes kiőrlésű piritós
ebéd: nagy adag saláta, hús vagy hal
vacsora: nagy adag saláta, 2 db valamilyen egyéb zöldség, hús és gyümölcs

Kerülte az étkezések közötti evést. Reggel edzett, kb. 2 órás edzései voltak és ekkor edzés utánra főtt tojásfehérjét, egy kis húslevest, zabpelyhet szójatejjel és szezonális gyümölccsel fogyasztott. Gyakran ettek a feleségével nyers zöldségeket, tojásfehérjét, és hallat.

LaLanne a táplálkozással kapcsolatban két alapvető szabályt vezetett be:

- ha ember készítette, ne edd meg (tehát ha feldolgozott étel, felejtős)
- ha túl finom, köpd ki

LaLanne Lifetime Achievement Díjat kapott 2007-ben, és 90 éves koráig folytatta a napi 2 órás edzéseit. Gyakran mondta, hogy: “Nem akartam meghalni, mert akkor tönkreteszem a felépített image-met!"

De a lényeg most jön:

Amikor a szexről kérdezték, mindig így nyilatkozott: Annak ellenére, hogy már idős korban vagyok, a feleségével mindennap szexelek. “I need to live LIFE!” LaLanne filozófiáját összegezhetjük így is: Meghalni könnyű. Élni nehéz.

A bejegyzés trackback címe:

https://konigeva.blog.hu/api/trackback/id/tr1416268224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása