sometimes you need to feed your dreams not to let your soul get starving

The Pen of Psychology

The Pen of Psychology

Migráció újragondolva

2020. szeptember 27. - König Ditta

Szóval migrációt ígértem.

Nyugat európia gazdasági szempontból akarja hasznosítani a bevándorlókat.A potenciális mégolcsóbb,

a konstans nyugat európai munkaerőhiány miatt.Most mindenki hőbölög.Drágáim a kelet európai munkaerő drága.Kell a mégolcsóbb kulimunkás.A német nem fog szart ásni,neki elég a félállás vagy még az sem mert apuci eltartja.Dolgoznak mindenhol az emberek a világon csak az nem mindegy hogy mit ,de legfőképp az sem mindegy ,hogy mennyiért.

Külföldön az "originek" Őslakosok mindenhol többet kapnak ,van hogy a kétszeresét is mint a migráns magyarok.

A kulimunkára kell a migráns és ha a szír egy éven belül tud egy picit németül akkor tud dolgozni.

Mért mi itt magyarorszgon nem hozzuk be az ukránt vagy a románt,szerbet gyári munkára.

Persze biztos a magyar származásúaknak adunk állást.Nem drágáim nem biztos ,hogy magyarok őszintén senkit nem érdekel hova valók,csak az ,hogy olcsóbbak legyenek NÁLATOK és lehetőleg ne abajogjanak semmin.

Magyarországon drága lett a szakmunka.Nem tudunk hívni asztalost,időpontra dolgozik a szerelő ,a festő a gázszerelő kisnyugdíjas mindig új kocsival jön és fél órát kopácsol cirka 25 ezerért...

Érdekes ....Nem tudsz felújítani mert a szakember többe kerül ,mint a kicserélendő elemek a fürdőszobában.

Itt tartunk most.

És mit csinálnak a fiatalok?A többségük valami szellemi munkában képzeli el magát ,de ő maga sem tudja pontosan mibe.Ha valaki műszaki beállítottságú az már egy kézzelfogható előny ,de nyelveket nem tanúlnak ,vagy ha mégis nem tudják alakalmazni.

Van aki bejárja az egész világot és komoly diplomákkal az emberek Call centereznek.

A Bölcsészek még mindig el vannak varázsolva,az informatikus hallgatók két klikkelésből ki akarják termelni a hétvégi Wellnesst mert azt hiszik te csont hülye vagy az egészhez,meg amúgy is ők binárisba reiszolnak is

A salesek vesznek maguknak néhány jobb cuccot és valójában semmihez nem értenek ,de mindent jobban tudnak mint bárki a világon.,jah és sosem tudnak Excelt kezelni...és még sorolhatnám.

Szóval mindenki rálép az önemgvalósítás útjára.Képzeljük el ,hogy van egy afrikai cserediák.Megtanul magyarul ,folyékonyan beszél franciául ,meg angolul.De ezt tudja prezentálni a török is ,vagy a pakisztáni.Sokan gyűlölik a saját vallásukat és szertnének konformizálódni.Vagy nem szeretnének feketék ,vagy éppen muszlimok lenni.

Vannak dolgok ,amiről nem mi döntünk.Te mikor választottad ,hogy magyar leszel,vagy heteroszexuális?

Na látod Nekik is ennyi beleszólásuk volt az életükbe.De az ,hogy itt vannak és esetleg hajtanak a jobb életre ,vagy elképzelik,vagy csak szeretnék...

Tudom .Te nem vagy nyitott mert Ő más.

Neki te vagy más.És egy olyan kisvárosban ahol midenki csak a kocsiból jár ki még a WCre is,nagyon nehéz elmagyarázni ,hogy az élet lehet más.

Vagy ,hogy fontos hogy Pesten is lehessen bicózni,mert mondjuk egészséges és nem mindenkinek van kocsija.

Mért ér a rolleres kevesebbet mint ,akinek kocsija van?

Mért akarunk pont olyanok lenni ,mint a németek vagy a svájciak,akik minket néznek le mert mi dolgozunk nekik.

Mert föl akarunk zárkózni?Sznobizmussal.

Az igaz ,hogy magyarországon a vidéki városokban nagyon kevés az olyan multi ,ahol használják is a hivatalos nyelvet napi szinten.Mindenki egy magyar fedeles búrában dolgozik.Általában csak az számít ,hogy valaki betolja.

Én még sosem kaptam D-vitaminos állást.Mindenhova a tudásom miatt alkalmaztak.Ezért szinte már olyan pozíciókra kellett néha jelentkeznem ,ahol már egy kisebb operációt is el kell végezni lehetőleg kézrátéttel

A diploma már nem szűrő.

Amit az emberek kevesen vesznek számításba ,hogy félvér kislány akit a győri árkádban eladóként alig akartak alkalmazni a bőrszíne miatt Parndorfban a Desiguelben az 5 folyékony nyelvtudásával fél éven belül vezető lett.

Sajnos ez a magyar valóság.

Magyarországon azzal akarunk jeleskedni ,hogy mi magyarok vagyunk,mert a felcsúti emberünk elhitette velünk ,hogy ez valami társadalmi embléma ,amit nagyon ki kell emelni.

Sajnos ez nem elég a túléléshez.És hidd el az az ember ,aki 5000 km tett gyalogszerrel vagy akárhogy megtesz,hogy bejusson európába picit nagyobb motivációval bír ,odadobva mindenét ,mint az ,hogy te egy vidéki városkában villogtatod ,hogy mekkora ember a magyar.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konigeva.blog.hu/api/trackback/id/tr2816217656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása