sometimes you need to feed your dreams not to let your soul get starving

The Pen of Psychology

The Pen of Psychology

Hogyan veszítettük el a szexuális bölcsességünket?

2020. október 26. - König Ditta

szerelem.jpgRégen elvárták az emberektől a szexualitás tanulmányozását is, hogy az egészség és a mélyebb öröm titkát megleljék.

Most megszállottan kutatjuk a táplálkozástant, az egészséges ételek elkészítése érdekében, tanulmányozzuk a főzést, hogy ízletes ételeket főzzünk otthon, sőt az edzésmódszerek kutatása is nagyon divatos.

RÉGEN a szexuális összhang egy boldog párkapcsolatban, saját egészségünk, lényegi eleme volt. Valamiért mi már nem tekintünk a szexre, és a szerelmeskedésre gyógyító hatású gyakorlatként, pedig órási hatása van ránk. 

Miközben különböző betegségekkel küzdünk, és a napi gondolataink nagy részét az tölti ki, hogy milyen megbetegedést kell elkerülnünk, elsüllyed a valódi lényegünk.

A taoizmus Kína egyik legnagyobb autentikus ősi vallása, mely jelentős mértékben befolyásolta a kínai kultúrát, irodalmat, zenét, a kínai orvoslást, kémiát, a harcművészeteket, geográfiát és a táplálkozástudományt.

A taoista bölcs olyan valaki, aki "úszik a tao áramoltatásban."

Ők igazából orvosok voltak, akiket legalább érdekelt a test általános jól-léte, mint a szexuális élvezet. Ez a gyógyító szerelem, a kínai orvoslás fontos ágaként alakult ki, amelyben az aktív szerelmi életet az egészség és a hosszú élet részének tekintették.

Tehát az étrendek, edzési stratégiák, és tudományos kutatások mellé tegyük bele azt a tényezőt, amely nélkül mindez értelmetlenné válik: ez pedig, a szeretet, szerelem, és a szexualitás is.

Mi az első lépés ahhoz, hogy elinduljunk ezen az úton? A szex szükséges a vonzó alkathoz?

A testi és szellemi egészség nem csak arról szól tehát, hogy edzünk, diétázunk, és tanulunk. Ez édeskevés.

Arra szólítalak, hogy a fentiek mellett, a bensőséges érzelmi kapcsolat kialakítására, és a spirituális fejlődésünkre való fókuszunk jelentőségét is észrevegyük, amikor saját magunk külső és belső emelkedéséről gondoskodunk.

Hogyan veszítettük el a szexuális bölcsességünket?

Igen, ezt elveszítettük. Habár minden módszer és tananyag, 2000 évre visszamenőleg rendelkezésünkre áll, a taoisták által összegyűjtött tudást sem alkalmazzuk.

Úgy tűnik nagyfokú szexuális szabadságban élünk, a nemiséget mégis zavarodottság övezi. Lépten-nyomon ingerlik vele az érzékeinket, mégis hatalmas szégyenérzet nehezedik rá. Pláne, ha egy orgazmussal foglalkozó könyvet emelek le a polcról a könyvesboltban...

Többségünk aggódik, vagy szégyenkezik nemi szükségletei és vágyai miatt. Értsük meg: ez olyan, mintha amiatt idegeskednénk, hogy megtudja valaki, hogy enni szoktunk, és kísérletezünk az ételekkel a konyhában.

A beszűkítő szégyenérzetünk leküzdésében fontos szerepet játszik tehát, a szex természetességének elfogadása, és a szexualitásunk teljesebb és egészségesebb felfogása.

A szeretkezés, a gyógyítás rendkívül hatékony eszköze, és párhuzamosan azzal, hogy mi nők, mindig szépek szeretnénk lenni, fejlesszük magunkat a hálószoba-művészetek terén is!

A bejegyzés trackback címe:

https://konigeva.blog.hu/api/trackback/id/tr4216259194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása