sometimes you need to feed your dreams not to let your soul get starving

The Pen of Psychology

The Pen of Psychology

A Föld Anya a Te tulajdonosod

2020. október 24. - König Ditta

tenger.jpgAmikor a család szót említjük, mindenki a szüleire és a gyermekeire gondol. NEM ez a család igazi fogalma. Ki vagy mi a családod? Mit tanított erről Bob Randall bácsi?

Bob Randallról szerintem kevesen hallottunk. Ő ausztráliai, aboriginal BÖLCS volt, aki a közelmúltban hunyt el. Azért vettem elő az öreg videóit, mert szellemileg jóval előttünk jár, azaz mindannyian tanulhatunk tőle, a saját életünk megsegítésének céljából.

Bob Randall egész életében tanárként és vezetőként dolgozott az ausztráliai őslakosok földjogi, oktatási, közösségi fejlesztési és kulturális tudatosságáért. 

Bob bácsi volt az, aki az őslakos öregek és az egész világon élő emberek, gyógyító erőfeszítéseit összefűzte össze, a Föld Anya helyreállításáról szóló nyilatkozatban.

Összefoglalom pár mondatban, mit tanulhatunk Bob Randalltól, amely a saját családunkat, és a közös nagy ÉLŐLÉNYEK családot is előreviszi:

--- 1. Figyelembe véve a bolygó jelenlegi állapotát, tudatnunk kell az egész világgal, hogy mindannyian ugyanabba a családba tartozunk: a Föld bolygó élőlényei családjába.

--- 2. Jelenleg minden szinten fájdalmat okozunk magunknak (és másoknak):

- személyenként,
- a közös gondolkodásban elterjedt nukleáris családi szinten (tehát ahol a szülők és a gyerekek élnek együtt),
- országonként,
- sőt ország csoportonként is mindannyian elszigetelten oldjuk meg a problémáinkat.

Tehát amikor ebből a beszűküllt tudatállapotból kijövünk, és összeülünk mint az emberiség, akkor mindannyian az egyesülés örömét éreznénk. Éreznénk, hogy nem vagyunk egyedül. Most ettől megfosztjuk magunkat, pedig ingyen van....

--- 3. Nincs olyan, hogy a TIÉD valami. A Föld Anya a Te tulajdonosod. Ő birtokol Téged. Úgy vigyázz rá, mint ahogyan az Anyukád gondozna Téged. 

Bob Randall szerint, és bevallom személyszerint ezzel is egyetértek, minden amit kapunk, csak kölcsönkapjuk. Föld Anyától kapjuk és egy nap, vissza kell majd adnunk. Tehát, most amikor olyan sokmindent kapunk, hogy már el vagyunk kényeztetve, hogyan kezdhetjük el mindannyian személyes elkötelezettségünket a Föld Anya helyreállítása iránt?

Írok példákat, hogy lássuk, hogy amikor élünk, NEM ajánlatos mindig csak magunkra gondolnunk:

- Gondoskodnunk kell a Földről. Minden területen, ahol ezt meg tudjuk tenni. Felelősek vagyunk érte.

- Fogadjuk el, hogy minden körülöttünk a családunk és a rokonaink.  Az emberek, állatok és a növények, mindannyian a családunk részét képezik. Mutassuk ki a  gondoskodásunknak CSELEKEDETEINKBEN.

A bejegyzés trackback címe:

https://konigeva.blog.hu/api/trackback/id/tr6916256684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása