sometimes you need to feed your dreams not to let your soul get starving

The Pen of Psychology

The Pen of Psychology

Zsákutcabál,"hamisgulyás"Vidnyászkyval

2020. szeptember 01. - König Ditta

Színművészetis diákok szerveznek egy utcabált tiltakozásul a Magyar Film és Színművészeti Egyetem Modellváltása miatt.

Micsoda dolog ,hogy a felnőtt emberek merik vállalni ,hogy valami nemtetsző dolog van készülőben.

KÉSZÜLŐBEN?!

Kérdezhetnénk joggal kihangosítva.Ez már a 2006  óta betört nagybetűs "demokrácia" szinte utolsó fejezete.Mikor már a kultúrális életet átszinezzük egy filctollal.Ez nem egy egyszerű toll ez nem vízfesték lesz .Ne higgyük ,hogy lemossuk majd .A mű az el fog készülni csak a nemzetközi liberális ízekkel felhangoltság bájával megtűzdelt olykor csípős sziporkázó ízélményt adó zuppéból csinálunk egy visszafogottabb gulyáslevest lehetőleg bocskai öltönyben valószínűleg sajnos hús nélkül-Tudjátok nagyon vigyáznak a vonalainkra.

Magyar parasztlakodalmas zenére,mint akár a Horthy korszak Magyarországán néhány törvénnyel kiiktatták ,hogy bárkit bátorítsanak a véleményformálásra.

Ugyan már erről szó sincs.Náluk Demokrácia van ,hangsúlyozza a kormány .Hisz a "gyerekek" mernek utcabálon pizzát enni az aulában.Mernek picit rikoltozni és mi megengedjük ezt .Hát nem látjátok kedves civilek vannak jogaitok.Még öklendezhettek ha valami fáj.

Vidnyászky jön.Felháborodását fejezi ki ,hogy vele ugyan nem akar tárgyalni senki.Mert senki nem tudja ,hogy mit vállaljon Most száj vagy gyomor....hangzik a szájakból cinikusan

.....Bolsevikok,a Baloldali liberális legalja .hu,kommunisták,nemis magyar ajkúak,kisebbségiek és még sorolhatnám az elvrendszert ,ahová a tradicionális nézőpontot zabáló szélsőjobbaldali burzsoáz "polgár"kifejezi bánatát

Nem nem mindenki veszítette el még a józan ítélő képességét.Tehát értsük meg ,hogy a kultúrális sokszínűség palettáját szeptember 1-től a Szerv nem elvenni akarja .Dehogyis .Nem kizsákmányolni,Dehogyis .Csak egyszerűen egy tollvonással eltörölni.Magyarul a cigány is csak akkor rikkantson bele a darabba ha az elvárt 

Csak semmi improvicáció fulladjunk csak bele a katolikus gyönyörbe és vigyünk szerzeteseket a színészellátóba.

Legyünk őszinték a színháznak ,még a szaga is liberális.Az észveszejtő látvány mikor a primadonna cigánykerekethány majd a másik percben belezuhan a kollegája szájába.Nemcsak flörtöl,hanem szabályszerűen megéli a szexust a közönséggel ,a publikummal is.

Mikor Eszenyi Enikő a 2013-ban hangja hamisságával fölhántotta a placcot. Elénekelt tangójával az egyszemélyes előadásában bármelyik aszkéta férfinéző is eljárta volna vele a tánclépéseket.Dehát ettől színház a színház,hogy akár vágyat ébreszt,vagy rátapint egy olyan társadalmi problémára ,amit a politika nem igazán szeretne a figyelem középpontjába hozni.

A világ  művészeti ággal foglalkozó embertípusának nagy arányban van "furcsasága".Pszichológiai tényező ,hogy valamiben "más".Valamiben ahhoz,hogy valaki kimagaslót alkosson ,ahhoz az

Isten néha elvesz,hogy tudjon adni is

.Ezeket a színészpalátákat a mi meg nem értett fiatal zsenieinket bele kényszerítjük egy dobozba.Egy kockavilág ,kockaszíndarabjába,ahol lehet énekelni Csárdáskirálynőt,de Libertangot márcsak bizonyos "keretek" .között.

Főzünk egy hamisgulyást,tudjátok a publikum csak érezze ,hogy evett. A híres liberális szag ,hogy elengedje magát és lélekben ,dobog a színpadon az érzés ,az akusztika ez a jóllakott eksztázis ez ,hogy születik meg bennünk,ha a magyaros zuppéba már a lényeg a rejtett valóság ,a lehetetlen elérhetetlen bujaság ,a színpadi játék rovására megy.

Nem jó a "buzi",a "transznemű" ,a "migráns" a színpadra.

A mai színészeink túl manírosak és mondjuk ki súlyozottan szarok.Kell a reformkor ,mert elhígult a szakma...

Dobálóznak a kritikák ,hogy reformra van szükség.Reformra ,ami fölűlről irányított és majd a "kéznek" megmondja a gazdi,hogy mivel lehet átmenni a diplomamunkán.

Valóban van némi igazság ,hogy a kreatív meg nem értett elmék gyártósorát éljük,De most mégis mit mondjak ,ez a művészet.Hogy valaki olyanban gondolkozik ,amiben más esetleg nem.Nem azért mert nem mer ,mert ő jobboldali.

Nem drágám nem azért nem vagy akkora rendező tehetség mert te nem akarsz elszakadni a hagyományostól ,hanem mert nem is tudsz.Nehéz bevallani ,hogy a szellemi prűdségnek van egy kemény pszichológiai gátja az elmében,kigyilkoljuk magunkból az igazságot,hogy vannak dolgok ,amit csak egy elvakult lélek tud minden finomsággal a világra szülni.Tagadjuk ,de kell a gátlástalan szenvedély a hullámcseppben ,az a bizonyos nem várt jelenet ,ami elrabol minket minden abszurditásával és megadja azt a bizonyos feltétet,azt az apró vigaszt ,amit a hétköznapok sivár egymásutánjában nem találunk.Ebben a lelki orgazmusban "elkárhozunk" mi is a színpadi árok mellett és akár egy lépcsőjeggyel is de végigtopzódjuk a nagy liberális darabot.

Pillanatnyi mély levegővétellel megtapintjuk saját lelkünk titkolt néha elfojtott feszültségében megölt pilléreket.

Egy egyszerű tollvonás -merengek magamban-,minek tintájával egyszerűen átsatírozzák a másság parazsában rejlő titokzatosságot.létrehozva a hagyománytisztelő "koczkavilág"lélekzsibbasztó dekrétumát.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konigeva.blog.hu/api/trackback/id/tr5316185816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása