sometimes you need to feed your dreams not to let your soul get starving

The Pen of Psychology

The Pen of Psychology

Covid a "szipogós" vírus

2020. szeptember 27. - König Ditta

Félek ,hogy elkapom vagy nehogy a drága mamát megfertőzzem...

Hangzik a habzó vidéki szájakból oly gyakran vagy éppen a celebjeink kiáltozzák,hogy igen külön költöztem óvatosságból a vidégi rezidenciára mert féltem az egészségem.

Kérem szépen drágáim van itt ez a drága ország ez  a magyar , itt félmillió ember félti az egészségét a maradék kilenc és fél meg haljon éhen.Végülis ,ha nem a korona akkor az Adóhivatal ,de valaki be fog jelentkezni ,hogy itt a vége fussunk végre.

Nade mégis hova.Fél évig vártam mire találtam egy k@rva 6 órás home officos állást ,ahol még érteni is kell valamihez és nem valami őrületes call centeres szar.

Őszintén a Covid alatt rengeteg dolog pozitívan is változott.Pest ,mint liberális város elkezdte felvenni a lépést a nyugattal ,hogy te jó vagy neki 6 órába is megfizet ,feljárhatsz Győrből és még a fél év konstans home-office sem probléma.De be tudsz jönni 2 hét betanulásra?

Most erre őszintén mit lehet ,mondani ,hogy nem mert félek a koronavírustól.

Aham.Szóval én bevállaltam ,mert a depressziótól a kihasználatlan agysejtektől és az éhínségtől jobban tartok.

Reggel 7:30 Marcalváros buszmegálló várakozom a 22-es híres járatára.A maszkom a fejemre rögzítve.A busz késik majd fél órát minden nap az utasok tudják ezt.Kisegítő járat nincs.

8:58 fölszállok a buszomra.Kapaszkodom ülőhelyek tele .Mondanom sem kell nem tudom tartani a másfél métert ,de kb a felet igen.Dülöngélés ,nagy fékezés örülök ,ha a laptopom a táskában nem lesz smoothy.

Beér a busz 8:08.Ekkorra már a zürichi gyorsomat lekéstem.Mármint ez az A verzió,mert általában késik vagy fél órát mert a határon Covid ellenőrzés van.

Szóval késik a busz ,aztán késik a vonat.Deha lekésem a zürichit gyors ügyfélszolgálat ,veszek gyorsan egy plusz helyjegyet az Alpok Adria gyorsra 8:21 kor indul Győrből nem késik.Csak kérdés ,hogy a 22 -es mennyit késik ,mert annak nincs pótlójárata.Szóval így indul a reggel ,ha az ember föl akar érni Pestre a munkahelyére reggel 10:00-re.

Tegyük fel ,hogy kelenföldet eléred,vagy a Kálmán Imrén utazol egy közös kabinban egy nemzetközi utassal,vagy az Alpok Adrián ,egy túlzsúfolt járaton ,ahol mindenkinek sasolnia kell melyik a helye ,mert fullon van.A távolság a kabinban ,ha nincs több utas akkor talán 1 méter ,az alpokadrián tutti ,hogy összeseggelsz valakivel a közös üléseken ,ha fél méterre ül akkor már kapsz levegőt.Mindenhol zárt tér légkondi.

Hétfőn lerobbant a zürichi gyors Kelenföld előtt átültettek minket egy személyvonatra,ahol annyian járnak dolgozni egyszerre ,mint a heringek.

Szóval nesze neked koronavírus,fölérek Pestre és használo a kézfertőtlenítőmet,mert mindenki végigtaperol mindent.

Kelenföld metro .Szerintetek ?Bárki foglalkozik a zárt tér cseppfertőzéssel?Bárkinek van erre ideje ,kedve ,pénze gondolkozni.Az idős emberek gyorsabban szedik a lábukat ,mint én .Futnak ,mint a mérgezett egerek ,valószínű munkába mennek ,vagy az isten jobban tudja hova,de mindenhol fullon van a metro és mindenki siet.Azt észrevettem ,hogy a Covid ellnei védekezés a metron abban merül ki ,hgy nem fogják meg a kapaszkodókat.És nem esnek el....

Pesten 5 percenként jön minden ,mindegyik fullon van átszállok a kettes vonalra majd fél óra metrózás után odaérek a Dózsa György útra.Becsekkolok pontban 10kor vagy ések 15 percet.

Bejutok az épületbe.Amelyik kollegám ,nem tüsszög az biztos ,hogy picit megy a hasa....De Senki nem Covidsos igaz?Mit tudunk vele csináli?

Őszintén semmit.Kell a meló és nem élhetek búrába sajnos a vidéki rezidenciámon,mert a mama nem tart el.

Jaj hát nem félted anyukádat ?kérdezhetné valaki...Nem képzeld el ,hogy nem.Az élettől nem félthetem.

Visszafelé megjárom ugyanezt csak annyi különbséggel ,hogy a Keletibe szállok fel a Soproni Közgáz nevű járatra.Ahol szintén pici hatos kabinokban fullon van minden szék.

Szerintetek?Múltkor úgy köhögött a csaj ,hogy azt hittem ,hogy a vonat zakatol aztán kiderült ,hogy a csaj kehes.

Most mit tehetünk?

És ha valakinek kis gyereke van ,akkor csöpög a nózija a gyereknek akkor koronás?

És őszintén akkor mi van ha tényleg az.Ezen a fertőzésen át kell esni teszter üzemmódban.Ha félünk annál rosszabb.

Pár ezer ember baromsága miatt,nem mondhat fel a maradék...ne hülyéskedjünk már.

Pesten az emberek egymás nyakába lógnak!Most komolyan mitől félünk,hogy a vírus nem terjed!?

Vagy nem létezik!?

Ez az egész egy vicc?

Nem mindegy ,ha a gyereknek enni kell adni ,be kell fizetni a számlákat ,akkor nem lehetsz prűd ,hogy bejelented te nem érzed a szagokat az ízeket ,fosol ,hánysz vagy dögrováson vagy.Vagy éppen nem akarsz 12 órát munkával tölteni.Nem volt ilyen kérdés drága barátaim.

Senkit nem érdekel ugyanis ,hogy te miből fogsz fizetni csak virítsd a lóvét.És arról még nem beszélünk ,hogy mi lesz itt januárba mikor már most is mindenki azt sasolja ,hogy hol a legolcsóbb bármi is.Persze rázza a ronygyot a bőrüléses audiba ,a kis nike szettjébe meg berohan az auchenbe venni egy kis farhátat...Ugyan már ?!

Levezetésként fél évente emelik a dohány árát minimum 500 ftal.Ha valaki szorongós vagy ez az egyetlen öröme ,akkor legyen még nagyobb szarban.Egyébként nem én dohányzom,hanem az anyám .Már javasoltam neki ,hogy szokjon át az italra az még megfizethető....

Szóval mindennek emelkedik az ára ami élelmiszer.K@rva nehéz normális állást találni ,mert a magyar cégeket mondjuk ki ki lehet dobni a kukába ,annyira szarok.A vidéki multik kihasználva a munkaerő túlkínálatot ,csak ismerősöknek adja az állást hozzáteszem Pesten 6 órában többet fizetnek mint a győri hangzatos multiknál.Igen ez a vidék.Ha felmész Pestre megváltozik a levegő zamata.Megcsap a liberalizmus szele.

Szembejönnek a a tigriscicagatyás melegek vagy éppen a copfba font kék hajú 60-asok.Teljesen mindegy.

De mindenki siet ez biztos.

Aki nem azok nem dolgoznak ,amúgy sem azok el vannak tartva vagy politizálnak.

Hogy mit tehetünk a vírus ellen?Semmit.Ha lerokkantjuk a gazdaságot ,akkor januárban állítsunk fel étel kiadó sátrakat ,mert arra lesz csak szükség,persze néhány betegággyal vegyítve ,mert egyre több az éhező hajléktalan is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konigeva.blog.hu/api/trackback/id/tr5616217546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása