sometimes you need to feed your dreams not to let your soul get starving

The Pen of Psychology

The Pen of Psychology

Pszichojárvány ellen Zeland módszere

2020. szeptember 29. - König Ditta

Vadim Zeland orosz író szerint egy járvány elkerülhető, méghozzá elmemunkával. Hitegetni senkit nem szeretnék, azonban mivel a módszer INGYENES, legalább ismerkedjünk meg vele, hiszen ha kipóbáljuk sem vesztünk semmit.

Zeland mit tanít a járványos helyzetek elkerüléséről, mi az ő módszere?

Kifejezettem kedvelem Vadim Zeland műveit, mert valamiképpen úgy érzem, hasznosíthatom amit megalkotott. "Az ember egyszerűen azért betegszik meg, mert elkap egy vírust." - gondolhatnánk, és ebben részben igazunk is van.

Egy megbetegedés oka elsősorban Zeland szerint mégiscsak az, hogy az érintett részt vesz a "járvány" nevű játékban.

Nézzük meg közelebbről, mit takar ez a mondat? Minden azzal kezdődik, hogy egy járvány kitör valahol, valamilyen vírustörzs révén. Sokszor előfordult már ez a történelemben. Mindenki tudja, hogyan terjednek ezek a fertőzések, hiszen tele van velük az összes média, tehát mindenki ELFOGADJA azt a gondolatot, hogy megtörténhet egy megbetegedés.

Ettől máris mindenkiben lepereg a film: lázas vagyok és tüsszögök, és szellemileg azonnal RÁÁLLTUNK a járvány hullámhosszára. A tudatalattinkban keressük ilyenkor a megerősítést, hogy tényleg kitört egy járvány, és a figyelmünk céltudatosan a napi megbetegedési információkra irányul.

A munkahelyünkön, és otthon újra és újra szóba kerül a betegség, szóval egyre többet és egyre többet gondolunk rá, míg teljesen eltölti a tudatunkat. 

Aki úgy döntött, hogy márpedig ő nem fog megbetegedni, mert teljesen egészséges, SZINTÉN a megbetegedésre gondol, és a így valójában ez sem működik. A gondolatok iránya szempontjából érdektelen, hogy valami mellett szólnak vagy ellene irányulnak. 

Tehát a gondolkodásunk, és a HITÜNK mikor okozza a legmegfelelőbb járvány mentes helyzetet önmagunknak?

Akinek valóban teljesen mindegy, hogy járvány van-e, vagy nincs, azt nem fogja bevonzani egy ilyen életesemény. 

Az üresség a megfelelő megoldás. A napi 10 perces meditáció és a ne-foglakozz-annyit-a-járvánnyal. Tételezzük fel, hogy Balin nyaralsz. Ebben az esetben is járvány van a világban, sőt Balin is, azonban jóval kevesebbet foglalkozol majd vele, hiszen a napozás és a szép környezet elvonja a figyelmed.

Ezt itt is megtehetjük. Nem a környezetet kell megváltoztatnunk, hanem a saját hozzáállásunkat. Foglakozzunk a munkánkkal, a családunkkal, a céljainkkal, és kevesebbet gondolkodjunk a napi járvány adatokon, Vadim Zeland szerint is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://konigeva.blog.hu/api/trackback/id/tr9716221492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása